3 vrste sadržaja Video Oglasa kojim pomažete kupcima da se odluče na kupovinu

Kako kreirati adekvatan video oglas. Tipovi video oglasa na osnovu ciljne publike. Šta video oglasi znače za firme, a šta za kupce.

Već znate da su video oglasi najefikasnji alat za promociju Vašeg biznisa, ali koliko ste upoznati sa samim postupkom kreiranja video oglasa i šta sve oglas može da donese?

Koje vrste videa bi trebalo da pravite? Kako treba da ih kreirate i gde da ih plasirate?
Možda već imate ideju o tome šta želite da uradite, ali niste sigurni kako da započnete?

Najbolje mesto za početak je razmišljanje o Vašim kupcima.

Koje vrste informacija kupci treba da znaju o Vašem poslu i Vašim proizvodima ili uslugama?

Svako može potrošiti mnogo novca pri kreiranju zanimljivih video oglasa, ali ako oni ne pomognu kupcima da izaberu Vaš proizvod ili uslugu, u čemu je poenta praviti ih? 

Kreirajte sadržaj za “putovanje” Vaših kupaca!

Važno je započeti bilo koji tip marketing projekta razmišljajući o ciljnoj publici – a ista pravila važe i za video oglase.

Kupci imaju različite potrebe i probleme i postavljaju različita pitanja. Takođe, postavljaju različita pitanja u zavisnosti od toga koliko su spremni da donesu odluku o kupovini.
Na primer, neki kupci  aktivno traže proizvod i spremni su da ga kupe čim ga pronađu. Drugi žele da saznaju više o proizvodu i njegovim karakteristikama, a treći možda i ne znaju koji proizvod zapravo traže. 

Ovo se često naziva “kupovnim putovanjem” i obuhvata tri faze: svesnostrazmatranje i odlučivanje.

Evo tri predloga video oglasa koje možete kreirati za različite faze kupaca:

1. Predstavite svoje poslovanje: faza svesti 

Ovi tipovi video oglasa služe da upoznaju kupce sa Vašim poslom, proizvodima ili uslugama.

Mogu da imaju oblik intervjua, gde vlasnik ili direktor firme ukratko predstavljaju svoju firmu, ili mogu da daju informacije o novom proizvodu/usluzi.

Video snimci ovog tipa su odlični za kupce koji su još vrlo rano na kupovinom putovanju i mogu Vam pomoći da počnete izgradnju veze sa potencijalnim kupcima.
Oni su takođe odličan način da dovedete ljude u svoju prodavnicu, restoran ili kancelariju i da im ispričate nešto o tome šta radite, zašto volite to što radite i kako pomažete svojim kupcima.

Recite im koje dodatne vrednosti i vrste ekspertize koju mogu očekivati prilikom saradnje sa Vama.

2. Predstavite svoje proizvode ili usluge: faza razmatranja

Kada su kupci u fazi razmatranja, oni počinju da sužavaju svoje opcije.

Pomozite kupcima da donesu odluku tako što delite korisne i praktične informacije u video oglasu.
Edukativni video oglasi (“How to” oglasi) mogu pokazati kako rešavate probleme. Možete da pružite kupcima demo proizvoda, ili da delite savete kako biste olakšali njihov proces odlučivanja.

Na primer, izvođač radova može da deli savete o planiranju predstojećeg renoviranja stambenog prostora, ili da jednostavno pokaže potencijalnim klijentima kako izgleda renoviranje kuhinje – od početka do kraja.
Ključ je pružiti interesantne informacije koje pomažu Vašem klijentu da odluči da li ste za njega odgovarajući izbor.

3. Predstavite preporuke vaših kupaca: faza odluke 

Konačno, kada su kupci spremni da donesu odluku, može biti korisno za njih da čuju i vide preporuke -svedočenja od kupaca koji su već radili sa Vama. Kada kažete nešto o sebi, to je hvalisanje, a kada to kažu drugi o Vama, to je dokaz. Neka Vaši najbolji klijenti podele svoje iskreno iskustvo i pomognu potencijalnim klijentima da donesu pravu odluku – tj. da kupe od Vas. 

Sad kada razumemo ove 3 faze kupovine, možemo započeti stvaranje različitih vrsta video sadržaja kako bismo pomogli korisnicima da naprave bolje i brže odluke.

Svetlo, kamera, akcija!

Vreme je da započnete snimanje!

Video Oglasi zapravo ne moraju biti komplikovani da bi bili efikasani. Sve može biti jednostavno kao što je uzimanje pametnog telefona i ulaganje nekoliko sati učeći kako se koristi softver za uređivanje video zapisa. Ponekad najjednostavniji video snimci daju najbolje rezultate.

Ako nemate vremena za dodatni posao, naši stručnjaci iz Yellow Pages video redakcije su tu da ponude svoje iskustvo.

Naši Video oglasi stvaraju trajni utisak i pomažu Vam da se izdvojite od konkurencije. 

Želite da saznate kako?

Pozovite nas, ili ostavite svoje kontakt podatke, a mi ćemo Vas kontaktirati u najkraćem mogućem roku.