Dani ispraznih marketinških proračuna su gotovi

Dobrodošli u svet realnih rezultata

GotU, vodeći provajder lokalnih Facebook advertajzing rešenja za mala i srednja preduzeća, kao i trgovce na malo širom sveta, proglašen je za dobitnika nagrade „Pravi rezultati“ koju mu je dodelio Fejsbukov „Inovejšn Spotlajt 2016“ – godišnja manifestacija namenjena inovacijama koje menjaju tokove u advertajzing industriji i preduzetnicima omogućavaju da se lakše, brže i efikasnije reklamiraju, a koje patentiraju fejsbukovi marketinški partneri.

Posao onih koji se bave marketingom se sastoji od brojnih nepoznanica, a jedina gora od te činjenice je ta da se marketari često oslanjaju na brojke koje ne odražavaju njihov realan uspeh. Srećom, sada znamo kakva reklama na internetu obezbeđuje da potrošač koji je vidi zaista i ode u prodavnicu po dotični proizvod. Drugim rečima, sada je jasno šta funkcioniše i kako treba da se poboljša ono s čime to nije slučaj.

Koristeći GotU tehnologiju srednja i mala preduzeća konačno mogu da uz vrlo skroman budžet plate, shvate i izmere rezultate svoje onlajn reklame koja će se prikazivati realnim ljudima, upravo u odnosu na to koji broj njih i koliko puta ju je zaista video. Ovakva optimizacija oglasa na Fejsbuku akcenat stavlja na isplativost investicije, što omogućava da se klijentima ponude što bolje digitalne kampanje.

Uz ovu platformu, lokalni oglašivači imaju mogućnost da targetiraju ljude u određenim delovima grada, a potom preciziraju do koga tačno od njih će stići njihova reklama, kao i koliko puta će je baš ti potencijalni potrošači videti , a sve kako bi rezultati reklamne kampanje bili što bolji.

Prikazivanjem reklame tačno određenoj publici, tačno određeni broj puta, u određenim vremenskim razmacima (i to sve dok je ne registruje svaki ugovoreni potrošač, onoliko puta koliko je oglašivač to platio) GotU platforma obezbeđuje realne rezultate i veću verovatnoću da se realna životna aktivnost, poput telefonskog poziva ili posete dotičnoj radnji/lokalu – i dogodi.

„Kako bismo postigli prave rezultate moramo da budemo orijentisani na klijenta i ono što je njemu važno. Na kraju krajeva, mala i srednja preduzeća i trgovci na malo žele da im kupci ušetaju u radnju, jer im klikovi i puki utisak koji ostavljaju na njih praktično ništa ne znače.  Usredsređeni smo na ono čime naši klijenti mere svoj uspeh, a to je broj mušterija koje su danas uslužili u svom lokalu“, kaže  Amadeo Gufanti, osnivač kompanije GotU.

Dobra vest za domaće preduzetnike koji su do sada pokušavali da dopru do svoje ciljne grupe uz pomoć Fejsbuk oglasa, jeste da je kompanija Yellow pages Srbija postala ekskluzivni predstavnik GotU-a, za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu, i samim tim oficijalni marktetinški partner Facebook-a, zahvaljujući čemu je siguran i direktan put do potrošača sada prohodan i za preduzeća u našem regionu.