Add Your Heading Text Here

Vrste video oglasa

Tipovi video oglasa i njihova namena. Tehničke specifikacije video oglasa.

prethodnom tekstu dosta se govorilo o značaju video oglasa i njihovom preuzimanju primata u eri digitalnog oglašavanja.

Sada ćemo se fokusirati na tipove video oglasa i pokušati da ih detaljnije pojasnimo.

Korporativni video oglas 

Ovaj tip video oglasa je idealan kako biste predstavili svoju firmu/kompaniju potencijalnim kupcima. Pokažite detaljno čime se bavite – neka kupci vide Vaš stručan tim, tehnologiju kojom raspolažete, sertifikate koje posedujete. Možete snimiti gde se nalazite, ili kako da kupci lakše dođu do Vas. 
Korporativni video Vas približava potencijalnim kupcima i dosta utiče na sticanje prvog utiska o Vama. 

Proizvod-video tip oglasa

Može se slobodno reći da ovi tipovi oglasa direktno doprinose prodaji.
Kupci danas na internetu gledaju i traže. Njima je obično potrebna pomoć ili potrvrda kako bi se odlučili na kupovinu. 
Ovde na scenu dolaze proizvod-video oglasi kojima predstavljate svoje proizvode/usluge. Uz pomoć ovog tipa oglasa u mogućstvu ste da snimite i pokažete svoj proizvod ili uslugu iz svakog ugla. 

Posebna pogodnost ovog načina oglašavanja je ta što prodavac ne mora imati sve svoje proizvode u radnji, ili ne mora nužno uzimati veći prodajni prostor. Dovoljno je samo da predstavi svoje proizvode kroz video oglase i postavi ih na internet. 
Već smo govorili o tome da su video oglasi „večni“ na internetu, da se veoma lako dele i da efikasno utiču na prodaju.

Dobra praksa je da se svaki proizvod, ili grupa srodnih proizvoda predstavi konkretnim video oglasom. Svako ko se odlučuje na kupovinu nečega – pretražuje kako se to nešto koristi, ili kojih je specifikacija. Ukoliko detaljno predstavite svoje proizvode sa svojim karakteristikama, kupci će se mnogo lakše odlučiti na kupovinu.

Sad kad smo se malo bolje upoznali sa tipovima oglasa, potrebno je pomenuti par stvari vezanih za tehničke specifikacije koje bi jedan video oglas trebalo da ispunjava.

Živimo u digitalnoj eri, gde tehnika i tehnologija napreduju brže nego ikad. 
Nekad je za kvalitetan video snimak bila potrebna profesionalna oprema od nekoliko hiljada eura, dok danas većinu stvari odlično izvršavaju i mobilni telefoni iz pristupačnog cenovnog ranga.

Na osnovu sprovedenih istraživanja, došlo se do podataka da najbolje rezultate donose video oglasi koji traju 30ak sekundi. Sve preko toga prestaje da drži pažnju korisnika.
Preporučuje se HD ili FullHD rezolucija video snimka (720p tj. 1080p), ili kombinovanje fotografija u visokoj rezoluciji, kako bi se što bolje predstavio proizvod. Tekst u okviru videa je poželjan, ali ne u prevelikoj meri – kako ne bi „gušio“ vizuelni aspekt oglasa. Moguće je kombinovati snimljen glas, video isečke i animirane slike kako bi se kreirao kvalitetan i interesantan video oglas.

Kompanija Yellow Pages preko 10 godina uspešno kreira video kampanje za sebe i svoje klijente. Obezbeđujemo hosting video oglasa koji su već kreirani, kao i kreiranje video oglasa na osnovu materijala koji su klijenti dostavili. Video oglasi se postavljaju na Yellow Pages portal i YouTube platformu, a omogućeno je njihovo jednostavno deljenje na sve društvene mreže, jednim klikom, preko portala Yellow Pages. 
Sarađujemo sa klijentima oko ideja i vizuala za video oglase i uvek smo raspoloženi za čašicu razgovora.

Ukoliko ste uvideli značaj oglašavanja putem videa, kliknite na sliku ispod koja vodi na kontakt formu, ostavite svoje podatke, a mi ćemo Vas u najkraćem mogućem roku kontaktirati.